# # # #

Catering okolicznościowy


Szanowni Państwo,

Zbliża się grudzień, koniec roku, święta, okres, podsumowań minionego roku, firmowych imprez, spotkań w gronie przyjaciół. Jeśli planujecie Państwo tego typu spotkanie, zapraszamy do skorzystania z naszej gwiazdkowej oferty.


Proponujemy

I. Wersja pełna: kolacja ciepła + zimna płyta:

Wersja I: tradycyjna

Kolacja ciepła:
Barszcz świąteczny 250ml/os
Pierogi z kiszona kapusta i grzybami 3szt./os
Pierogi ruskie z rumianą cebulką 3szt./os.
Dzwonek karpia w tradycyjnej panierce
Ćwikła z chrzanem


Zimna płyta:
Domowy karczek ryżem i grzybami nadziewany
Szynka pieczona w ziołach
Pasztet świąteczny z leśna żurawiną
Tymbaliki drobiowe
Roladki z tortilli z łososiem wędzonym i rukolą
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Paszteciki z kapustą i grzybami
Świąteczny sernik z musem waniliowym
Gwiazdki piernikowe z lukrem
Pieczywo, masło

Koszt: 74 brutto/osoby

Wersja II:

Kolacja ciepła:
Barszcz świąteczny i uszkami
Łosoś w sosie z leśnych grzybów
Kluseczki zielone
Kapusta świąteczna

Zimna płyta:
Pstrąg w galarecie
Ruloniki z łososia wędzonego z musem cytrynowym
Dorsz w warzywach
Sałatka z wędzonego kurczaka i ananasa
Pasztet staropolski ze śliwką suszoną
Schab ze śliwką i morelami pieczony
Jajka faszerowane musem z makreli
Sero-mak z musem śliwkowym
Miodownik
Bakalie świąteczne: daktyle, śliwki, morele
Pieczywo, masło

Koszt: 88 zł brutto/osoby

II. Kolacja Wigilijna:

Wersja I
Świąteczny barszcz z uszkami Dzwonek karpia na szarym sosie z rodzynkami podany z ziemniakami zapiekanymi z czosnkiem i kapustą z grzybami
Tradycyjne makówki
Kompot z suszu

Koszt: 47zł/osoby

Wersja II
Krem z pieczarek z grzankami
Sandacz w sosie śliwkowym 1/2/ filet z pstrąga pieczony w płatkach migdałów1/2
Kopytka/pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem/czerwona kapusta z rodzynkami
Pater świątecznych ciast: strucla makowa, sernik, piernik
Kompot z suszu z nutą cynamonu

Koszt: 56zł/osoby

Wersja III
Zupa grzybowa z łazankami
Filet z łososia z grzybami na gęsto podany na duszonej kapuście z kluseczkami
Piernik z bakaliami na delikatnym sosie śliwkowym
Kompot z suszu z nutą pomarańczy

Koszt: 61zł/osoby,

III. Zimna płyta:

Zimna płyta I: 48zł/os
Schab ze śliwką i morelami pieczony
Szynka pieczona w ziołach
Pasztet staropolski żurawiną ochlapany
Pstrąg w galarecie
Dorsz duszony w warzywach z pomidorami
Śledź po chłopsku z cebulą i ogórkiem
Pierożki ruskie(3)/ z kapustą i grzybami(3)
Jajka musem z łososia nadziewane
Sałatka rubinowa
Pieczywo, masło

Zimna płyta II: 45zł/osoby
Filet indyczy morelami faszerowany
Karczek grzybami i ryżem nadziewany
Karp w galarecie
Pater serów żółtych i pleśniowych
Śledzik w zalewie słodko-kwaśnej z rodzynkami
Roladki z łososia z musem cytrynowym w galarecie
Sałatka z wędzonego kurczaka i ananasa
Paszteciki z kapustą i grzybami
Pieczywo, masło

Napoje:
kawa z dodatkami(termosy)
herbata z dodatkami(termosy)
sok owocowy 200ml/os
woda min. 200ml/os
kompot z suszu 200ml/os

Koszt: 20zł/osoby

Przedstawione powyżej propozycje menu mogą ulec zmianie stosownie do Państwa życzeń.W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości uprzejmie proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy

Z poważaniem,
Małgorzata Jarniewska

tel. 798-339-332
Polskie Przysmaki-catering
ul. Lekarska 12
44-151 Gliwice