# # # #

Oferta na czasie

Szanowni Państwo,

Zbliża się grudzień, koniec roku, święta, okres, podsumowań minionego roku, firmowych imprez, spotkań w gronie przyjaciół.
Jeśli planujecie Państwo tego typu spotkanie, zapraszamy do skorzystania z naszej gwiazdkowej oferty.

Proponujemy

I. Wersja pełna: kolacja ciepła + zimna płyta:

Wersja I: tradycyjna

Kolacja ciepła:
Barszcz świąteczny 250ml/os
Pierogi z kiszona kapusta i grzybami 3szt./os
Pierogi ruskie z rumianą cebulką 3szt./os.
Dzwonek karpia w tradycyjnej panierce
Ćwikła z chrzanem

Zimna płyta:
Domowy karczek ryżem i grzybami nadziewany
Szynka pieczona w ziołach
Pasztet świąteczny z leśna żurawiną
Pstrąg bakłażanem otulony
Jajka faszerowane musem z makreli
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Paszteciki z kapustą i grzybami
Świąteczny sernik z musem waniliowym
Gwiazdki piernikowe z lukrem
Pieczywo, masło
Koszt: 69brutto/osoby

———————————————————-

Wersja II:

Kolacja ciepła:
Barszcz świąteczny i uszkami
Łosoś w sosie z leśnych grzybów
Kluseczki zielone
Kapusta świąteczna

Zimna płyta:
Pstrąg w galarecie
Ruloniki z łososia wędzonego  z musem cytrynowym
Dorsz w warzywach
Sałatka z wędzonego kurczaka i ananasa
Pasztet staropolski ze śliwką suszoną
Schab ze śliwką i morelami pieczony
Jajka faszerowane musem z łososia
Sero-mak z musem śliwkowym
Miodownik
Bakalie świątczne: daktyle, śliwki, morele
Pieczywo, masło
Koszt: 82 zł brutto/osoby

———————————————————-

II. Kolacja Wigilijna:

Wersja I:
Świąteczny barszcz z uszkami
Dzwonek karpia na szarym sosie z rodzynkami podany
z ziemniakami zapiekanymi z czosnkiem i kapustą z grzybami
Tradycyjne makówki
Kompot z suszu
Koszt: 41zł/osoby

Wersja II:
Krem z pieczarek
Pstrąg w sosie cytrynowym/ karp w tradycyjnej panierce
Kopytka/pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta z grochem/warzywa gotowane z masełkiem
Pater świątecznych ciast: strucla makowa, sernik, piernik
Kompot z suszu z nutą cynamonu
Koszt: 49zł/osoby

Wersja III:
Zupa grzybowa z łazankami
Filet z łososia z grzybami na gęsto podany na duszonej kapuście z kluseczkami
Piernik z bakaliami na delikatnym sosie śliwkowym
Kompot z suszu z nutą pomarańczy
Koszt: 58zł/osoby,

———————————————————-

III. Zimna płyta:

Zimna płyta I: 41zł/os
Schab ze śliwką i morelami pieczony
Szynka pieczona w ziołach
Pasztet staropolski żurawiną ochlapany
Pstrąg  w galarecie
Dorsz duszony w warzywach z pomidorami
Śledź po chłopsku z cebulą i ogórkiem
Pierożki ruskie(3)/ z kapustą i grzybami(3)
Jajka musem z łososia nadziewane
Sałatka rubinowa
Pieczywo, masło

Zimna płyta II: 38zł/osoby
Filet indyczy morelami faszerowany
Karczek grzybami i ryżem nadziewany
Karp w galarecie
Pater serów żółtych i pleśniowych
Śledzik w zalewie słodko-kwaśnej z rodzynkami
Roladki z łososia z musem cytrynowym w galarecie
Sałatka z wędzonego kurczaka i ananasa
Paszteciki z kapustą i grzybami
Pieczywo, masło

Napoje:
kawa z dodatkami(termosy)
herbata z dodatkami(termosy)
sok owocowy 200ml/os
woda min. 200ml/os
kompot z suszu 200ml/os

Koszt: 18zł/osoby

———————————————————-

Przedstawione powyżej propozycje menu mogą ulec zmianie stosownie do Państwa życzeń
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości uprzejmie proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy

Z poważaniem,
Małgorzata Jarniewska
tel. 798-339-332
Restauracja „Polskie Przysmaki”
ul. Lekarska 12
44-151 Gliwice
www.polskieprzysmaki-gliwice.pl